workshop TAPAS

Workshop Tapas Ook zo&rsquon zin in een zomerse avond, in de tuin, een lekker glas wijn en een hapje? Het weer kan ik moeilijk voor je regelen, de wijn&hellip.. ach je weet zelf wel wat een lekkere en goede wijn is. De tapas&hellip&hellip.tja, die zijn er vele soorten en maten.

Tapas zijn kleine hapjes die gegeten worden in de late middag en vroege avond in bodegas en tapasbars in Spanje. Het woord tapas is afgeleid van tapa dat dekseltje betekent. Oorspronkelijk was dit dekseltje op een glas waarschijnlijk gewoon een stukje brood met daarop wat tomaat of een plakje worst. Later werden dit eenvoudige hapjes in een schaaltje zoals wat olijven, amandelen, een blokje kaas. Tegenwoordig kunnen de tapas heel uitgebreid of luxe zijn.

Niet voor alle tapas hoef je lang in de keuken te staan. In deze workshop leer je verschillende koude en warme tapas maken.

Programma: De workshop is van 18.00 uur tot 21.30 uur. Je gaat in twee/drietallen verschillende tapas maken. Deze tapas proeven wij gezamenlijk onder het genot van een glas wijn (eet vooraf niet te veel!).

Data: Er zijn workshops op vrijdag 20 mei &ndash vrijdag 27 mei &ndash dinsdag 7 juni 2011. (of op afspraak bij minimaal 5 deelnemers).

Aantal deelnemers: 5 tot 6 deelnemers per workshop. 

Prijs: De workshop is &euro 27,50 per persoon. Hierbij zij alle ingrediënten, de wijn (fris) en het recepten boekje inbegrepen. 

Aanmelden: Tot uiterlijk 17 mei 2011 !! via e-mail: atelier276@home.nl