oudercoach Jolanda in Elst

Opvoeden vanuit gevoel voor ouders met kinderen t/m 10 jaar. Gelukkige ouders hebben gelukkige kinderen.

Over oudercoach Jolanda

oudercoach Jolanda valt onder de rubriek coaching in Nijmegen.

Jolanda is de drijvende kracht achter Jolanda, intuïtief oudercoach. Bij het coachen van ouders, gebruik ik naast heel veel ervaring en kennis vooral mijn intuïtie/gevoel. Vandaar intuïtief oudercoach.

In de huidige maatschappij hebben veel ouders het heel druk. Ze werken vaak allebei, hebben een druk sociaal leven met familie, vrienden, hobby’s en sporten. De ‘opvoeding ’wordt steeds vaker aan anderen overgelaten omdat ze naar opvang worden gebracht. Dat kan een familielid zijn maar ook een kinderdagverblijf. Als leerkracht zag ik steeds vaker dat kinderen een of meer van de volgende gedragingen gingen vertonen: Druk; Stil en teruggetrokken; Schreeuwen en/ of agressief; niet willen luisteren; Leerproblemen; Tegendraads gedrag; Verlegen; Brutaal; Faalangst; Pestgedrag Deze gedragingen maken de afstand tussen ouder en kind alleen maar groter en er ontstaat onbegrip tussen ouders en kinderen. Tijdens mijn onderwijs carrière werd ik me er steeds meer van bewust dat ik hier iets meer mee moest. Het onderwijs is helaas nog voornamelijk gericht op kennis vergaren en minder op het welzijn van de kinderen. Mijn prioriteit werd steeds meer het welzijn. Daarom besloot ik om het onderwijs na 22 jaar vaarwel te zeggen en een eigen praktijk te starten.

Als intuïtief coach geef ik aan de hand van individuele sessies inzicht in bestaande patronen in denken, voelen en gedrag die kunnen veroorzaken dat je vastloopt of niet lekker in je vel zit. Je merkt bijvoorbeeld dat bepaalde situaties blijven terugkomen. Zoals consequent zijn, te weinig je eigen grenzen bewaken, prikkelbaar, geen tijd meer voor jezelf, een kind dat niet wil luisteren. Onze kinderen zijn onze spiegels. Ze spiegelen het gedrag waar jij je als ouder (nog) niet bewust van bent. Als je als ouder het gedrag van je kind begrijpt en hiermee zelf aan de slag gaat, zal het gedrag van je kind ook veranderen. Door individuele sessies kan ik dieper ingaan op de hulpvraag van de ouder. Het levert het volgende op:

- meer aandacht voor jezelf en je omgeving;

- betere aansluiting bij je eigen gevoel en dat van je kind;

- meer inlevingsvermogen in de behoeften van het kind; liefdevollere verbind met jezelf en je kind;

- meer plezier in het opvoeden.

Ik, Jolanda intuïtief oudercoach, wil ouders bewust maken van hun gedrag. Ik ga er van uit dat kinderen het gedrag spiegelen, waar ouders zich (nog) niet bewust van zijn. Ik wil samen met de ouder onderzoeken waar het gedrag vandaan komt zodat ze kunnen verwerken en het gedrag kunnen aanpassen. Want als ouders in staat zijn hun eigen gedrag aan te passen, ontstaat er een betere verbinding met zichzelf en met hun kinderen. Het uiteindelijke doel is dat ouders in staat zijn hun kinderen te begeleiden op hun levenspad tot zelfstandige, evenwichtige en sociale individuen met oog voor zichzelf en de omgeving om zich heen.

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik u door naar Jolanda intuïtief oudercoach. U kunt ook altijd contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

oudercoach Jolanda uit de rubriek coaching uit Nijmegen is gevestigd aan de eerste weteringsewal 19 in Elst. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-22197421.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij oudercoach Jolanda zijn o.a. :