Boek: Bij heldere hemel

Krachtiger na kanker Boek ‘Bij heldere hemel’ geeft inzicht in ziekte- en helingsproces

Boek: Bij heldere hemel

MALDEN - Hoe overleef je kanker, een bijna-doodervaring, lompe artsen, een gemene heks én een angststoornis op 30-jarige leeftijd? Minke Koks (41) blikt terug op een van de meest kwetsbare en heftige periodes van haar leven. In haar autobiografische boek ‘Bij heldere hemel, mijn verhaal voorbij de kanker’, deelt zij al haar ervaringen op oprechte en intieme wijze. Het is een verhaal over vechten en overleven, over vallen en weer opstaan. Over het nog sterker in het leven staan dan voorheen.

Minke is dertig jaar oud, net negen maanden moeder van dochter Eva, als op een ochtend in december haar dokter tijdens het spreekuur de bom dropt. Als donderslag bij heldere hemel hoort zij die dag een zin die ze nooit voor mogelijk had gehouden: ‘U hebt schildklierkanker.’ En daar kon ze het dan mooi mee doen.

Zoals veel verhalen over kanker, begon ook dat van Minke met ongeloof en verdriet. Dagenlang dacht zij afscheid te moeten nemen van haar dochter en haar man. Hoe houd je je staande in zo’n situatie? Eenmaal de schok voorbij deed ze wat ze kon: alles op alles zetten om te overleven.

Nu, elf jaar later, blikt ze terug op deze tijd en deelt ze haar meest waardevolle lessen van haar leven. Haar zoektocht naar balans en haar eigen leerproces heeft ze zorgvuldig opgetekend uit dagboekpassages, e-mails naar dierbaren en feitelijke dossiers. Het resultaat is haar boek dat niet alleen over kanker en ziekzijn gaat, maar vooral over overleven, groeien en nóg krachtiger in het leven staan dan voorheen. Op 30 maart 2021 verschijnt ‘Bij heldere hemel’. Verkrijgbaar in de boekhandel of online.

Een deel van de opbrengst doneert Minke aan Schildklier Onderneming Nederland (SON).

Geplaatst op maandag 22 maart 2021.

Over In Balans Therapie & Coaching

Dit bericht is geschreven door In Balans Therapie & Coaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Nijmegen. Trefwoorden van In Balans Therapie & Coaching uit Nijmegen : intergratief therapeut, rouwverwerking, verlieservaringen delen, rouwgroepen, omgaan met ziekte, begeleiding bij stress, bouwen aan je zelfvertrouwen, begeleiding bij zelfkennis, .

Lees meer over In Balans Therapie & Coaching.